Toegang en reserveren

 

 

 

 

Toegang

Om te kunnen golfen heeft u of baanpermissie of een handicapbewijs (vroeger GVB genoemd) nodig. Zonder baanpermissie of handicapbewijs kunt u alleen op de baan spelen onder begeleiding van een persoon met een geldig handicapbewijs. Greenfees koopt u aan de bar in het grand café. De golfbaan werkt met een tee timer, dus u hoeft niet te reserveren vooraf.

Je kunt golfen van zonsopkomst tot zonsondergang. Heb je een greenfee nodig en is het grand café niet open? Gebruik dan de honesty box links bij de ingang.

Starttijden met de tee-timer

Om starttijden te reguleren werken wij met een systeem dat de Tee-Timer heet. Het is een ‘bord’ met daarop alle starttijden waarop een flight kan starten. Bij aankomst op de golfbaan kunt u naar de Tee-Timer (bij de teebox van hole 1) lopen en een flight reserveren. Is het rustig dan kunt u meteen starten. Is het wat drukker dan kan het zijn dat u even moeten wachten. Het is dus aan te raden voor het inslaan even langs de Tee-timer te lopen om alvast de gewenste tijd te reserveren.

 

Uitleg gebruik tee-timer

  • De TeeTimer is een tijdsysteem. De tussentijd is 7 minuten.
  • Iedere speler die een starttijd wil reserveren plaatst een golfbal op de gewenste starttijd. Elke starttijd stelt een flight voor.
  • De eerste 9 plaatsen zijn de “EVEN UREN” (08, 10, 12, 14, 16, 18, 20 en 22) en de laatste 8 plaatsen zijn de “ONEVEN UREN” (07, 09, 11, 13, 15, 17, 19, en 21)

Voorbeeld 1: Twee spelers willen om 10:00 starten.
Beide spelers plaatsen een bal op —EVEN UREN— :00

Voorbeeld 2: Een speler wil om 15:30 starten.
De speler plaatst de bal op —ONEVEN UREN— :25 (of :32)

  • Is de gewenste starttijd al bezet, dan reserveert de speler een eerdere of latere starttijd.
  • Een speler (A) kan gebruik maken van de starttijd van een andere speler (B), zodat deze spelers samen een flight vormen en de starttijd van speler (A) weer vrij komt.
  • De speler neemt vlak voor de gereserveerde starttijd de bal van de tee-timer. Dit is belangrijk om misverstanden te voorkomen.
  • Is de speler te laat dan vervalt de starttijd en kan een nieuwe starttijd gekozen worden.