Een stukje geschiedenis

Het begon allemaal met kamperen bij de aardappelboer. Wat er sindsdien is gebeurd met ons familiebedrijf, lees je hier!

De Heense Akker – 1998

Op zoek naar extra inkomsten naast het akkerbouwbedrijf sloegen Jos en Mimi Akkermans in dit jaar het bordje ‘De Heense Akker’, een natuurkampeerterrein, in de grond. Vanuit de camping werden al snel leuke activiteiten aangeboden en verhuur van fietsen en kano’s onder de naam Akkermans Rekreatie was een logische vervolgstap.

Outdoor avontuur – 1992

De aandacht verschoof steeds meer naar het organiseren van activiteiten voor grotere gezelschappen: sportverenigingen, scholen, bedrijven en militaire teambuilding. De uitjes vonden plaats in De Heen, maar ook in Breda (Spanjaarsgat) en in de Ardennen. De hoeveelheid werk werd te groot voor het gezin (vader Jos, moeder Mimi, zoons Jeroen, Joost en Robbert). De eerste personeelsleden werden aangenomen en Akkermans Outdoor Center ontstond.

Kampeervlotten – 1999

Een back to basic avontuur op een vlot in de natuur dat alleen met bijgeleverde kano te bereiken is. Met slapen op de Steenbergse Vliet werd de familie Akkermans genomineerd voor de Nationale Toerismeprijs, een hele eer! Sindsdien weten rustzoekers, vissers en liefhebbers van originele overnachtingen de kampeervlotten te vinden. Naast de locatie in De Heen zijn er meerdere prachtige locaties in Nederland en België bijgekomen.

Volledige focus op recreatie – 2001

Op een gegeven moment kreeg het recreatiebedrijf zo’n omvang dat het moeilijk te combineren werd met het boerenbedrijf. Dan sta je voor een hele spannende keuze. De knoop werd doorgehakt en er startte een gigantische operatie om het pand te verbouwen. Het resultaat na bloed, zweet en tranen: mooie gastenaccommodaties met grand café, professionele keuken, recreatieruimtes, vergaderzalen en kantoren.

De golfbaan – 2009

Op zo’n bruisend recreatieterrein is de rust waarvoor de kampeergasten komen ondertussen ver te zoeken. Een mooie 9 holes par 3 baan bleek een uitstekend plan. Met een prachtig ontwerp, uitdaging voor zowel beginners als ervaren spelers, een goede golfschool, gezellige vereniging en mooi terras heeft Akkermans golfers sindsdien veel te bieden. De nieuwe naam Akkermans leisure & golf dekte vanaf toen ook beter te lading.

Familiebedrijf van het jaar – 2012

In de jaren 90 waren survival en buitensport ongekend populair, maar deze hype leek over te gaan. We ontwikkelden tal van originele middagvullende uitjes. Mooie voorbeelden zijn Ocean Expedition, Flintstone Rally, Herrie in de Keuken en Tiger Woods Trophy. Al het pionieren en de kracht van het familiebedrijf waarin Jeroen en Robbert sinds 2009 een actieve rol waren gaan spelen, bleef niet onopgemerkt. De Familie Fundament Award werd toegekend, iets waar we nog steeds trots op zijn.

 

Beneden Sas – 2013

Een oud schippershuis op een sluiseiland te midden van natuur en historie, wat zou dat een prachtige plek zijn voor een restaurant! In 2013 kwam die droom uit met restaurant, huiskamercafé en theetuin Beneden Sas. Tegenwoordig is het een begrip in de regio en mooie uitvalsbasis om dit waterrijke plekje op de Brabantse Wal te ontdekken. Ook hebben al vele verliefde stelletjes elkaar het jawoord gegeven, in de tuin, aan het water, in de meest romantische setting die je je maar kunt bedenken.

 

2e Generatie aan zet – 2014

Het gezin Akkermans bestaat uit Jos, Mimi, Jeroen, Joost en Robbert. In 2014 droegen Jos en Mimi het stokje over aan broers Robbert en Jeroen. Sindsdien staan zij aan het hoofd van het bedrijf dat ondertussen een flinke schare activiteiten-, horeca- en kantoormedewerkers telt. Joost is een heel andere richting uitgegaan, maar continue betrokken gebleven bij het bedrijf.

Breed palet uitjes – 2016

Indoor of outdoor, korte of lange programma’s, voordelige of maatwerkprogramma’s, actie of juist heel toegankelijk. Noem het maar op en sinds 2016 is het er. Groepen bedrijven, verenigingen, scholen, families en vrienden weten hun weg naar ons bedrijf te vinden voor de leukste uitjes en gezellige barbecues, buffetten en diners. We verrassen onze gasten iedere keer met nieuwe concepten zoals de in die tijd ongekend populaire escape rooms.

Horeca in vuur & vlam – 2018

Ambacht, huisgemaakt en beleving zijn de pijlers van onze horeca geworden. Buffetten met shaving dishes maakten enkele jaren geleden plaats voor barbecues op open vuur met Ofyr vuurschalen en heerlijke diners van de Big Green Egg. Wie het Food Festival boekt, waant zich voor even op een gezellig festival en wordt verwend met lekkere kleine gerechtjes geserveerd vanuit stoere food stands en foodtruck.

Feestzaal – 2018

In het jubileumjaar 2018 bestond Akkermans 30 jaar. Reden voor een feestje én het moment om de grote evenementhal om te toveren tot industriële feestzaal. Ook het grand café kreeg een flinke make-over: stoer, landelijk, eigentijds.. op en top sfeer!

Treasure Island – 2020

In het gekke coronajaar 2020 bleven we aan de weg timmeren en lanceerden we Treasure Island Adventure Golf en voegden we daar een jaar later Treasure Island Adventure Doolhof, suppen, een speeltuin en kindvriendelijke horeca aan toe. Met deze avontuurlijke gezinsuitjes openen we weer een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Akkermans. Ontzettend leuk om zoveel vrolijke gezinnen over de vloer te krijgen!