Tips organiseren vrijgezellenfeest

CKF Akkermans 2016 Grillmaster 72dpi 2270

De formule voor een tof vrijgezellenfeest is een leuke activiteit, lekker eten en daarna gezellig stappen. De vrijgezellenuitjes van Akkermans zijn ideaal te combineren met avondjes uit in Bergen op Zoom, Breda, Rotterdam en Antwerpen. Wij zorgen dat jullie je met een geweldige ervaring en goed gevulde buiken het nachtleven in kunnen storten!

De leukste vrijgezellenuitjes, onze suggesties:

Mannen

Maak het compleet met een Akkermans Grill Original, Akkermans Grill deluxe op de Ofyr of Big Green Egg Dining met drankafkoop.

Vrouwen

Leuk om aan te vullen met: Ontvangst met Prosecco, een lekkere lunch, Akkermans Grill Original of Big Green Egg Dining. 

Mannen en/of vrouwen

Tips voor een geslaagd vrijgezellenfeest

 1. Begin op tijd, liefst een paar maanden vooraf.  
 2. Zorg voor een klein organisatiecomité, anders kom je nooit tot een beslissing.
 3. Betrek wel iedereen bij het brainstormen of sta open voor ieders ideeën.
 4. Maak de gastenlijst. Vaak heeft de vrijgezel al een lijstje klaarliggen.
 5. Nodig de gasten uit en prik een datum (tip: www.datumprikker.nl). Zorg dat je vrijgezellenfeest minimaal twee weken voor de bruiloft wordt gepland. Geef bruid en bruidegom tijd om uit te rusten.
 6. Inventariseer in de hele groep wat het uitje mag kosten. Voorkom dat je jullie programma moet terugdraaien, omdat het qua budget voor sommigen te hoog gegrepen is. Vergeet ook niet dat je de vrijgezel vrijhoudt en denk ook aan kleding voor de vrijgezel, kadootjes, vervoer en een drankpotje.
 7. Wat gaan jullie doen? Zorg dat de dag ontspannen is en geen overkill aan activiteiten.  In de praktijk heb je al veel lol als je 1 of 2 activiteiten combineert met borrelen, eten en stappen.
 8. Plagen is leuk, maar niets is zo teleurstellend als een vrijgezellenfeest waar de vrijgezel het niet leuk heeft.
 9. Het is een verrassing voor de vrijgezel. Voorpret is al het halve werk, dus houdt het programma niet geheim voor de rest van de groep. Laat hen vooraf meegenieten.
 10. Laat mensen vooraf betalen en maak hun aanmelding dan pas definitief. Dit voorkomt dat je veel voor moet schieten en veel tijd kwijt bent aan achter je geld aan gaan.  
 11. Regel je vervoer vooraf. Denk ook aan taxi’s en openbaar vervoer als zich in jullie groep weinig BOB’s aanmelden.
 12. Maak op de dag zelf een potje voor drankjes en hapjes. Verdeel de pot over een paar personen. Als je ter plaatse een uitje afrekent, loop je al snel met een flink bedrag rond.
 13. Heb je een dikke huid? Een vrijgezellenfeest zonder discussies organiseren is nog nooit iemand gelukt. Blijven lachen ;)
 14. Maak foto’s tijdens de dag. Leuk om een fotoboekje kado te geven op de trouwdag.