Tips organiseren familieuitje

CKF Akkermans sfeerfotos terras 4554 kopie

Ga jij jullie jaarlijkse familiedag organiseren? Of heb je een mooie gelegenheid te vieren met je familie? Kijk eens naar onze suggesties voor familie uitjes en de organisatietips. We hopen dat je er iets aan hebt! 

Onze suggesties voor een leuke familiedag of familieuitje

Familie uitje met kinderen

We ontvangen jullie graag met huisgemaakte taart of een assortiment van zoetigheden. Blijf na afloop lekker eten! Wat dachten jullie van ons Akkermans buffet?

Familie uitje allemaal volwassen

Leuk om samen met de familie te barbecueën. We bieden drie heerlijke varianten aan: Basis Barbecue, Akkermans Barbecue en Streek Barbecue.

Tips voor een geslaagd familieuitje 

 1. Begin op tijd, liefst een paar maanden vooraf.  
 2. Zorg voor een klein organisatiecomité, anders kom je nooit tot een beslissing.
 3. Nodig je familieleden op een leuke manier uit en prik een datum (tip: www.datumprikker.nl).
 4. Inventariseer in de hele groep wat het uitje mag kosten als het om een gezamenlijk uitje gaat. Voorkom dat je jullie programma moet terugdraaien, omdat het qua budget voor sommigen te hoog gegrepen is.
 5. Gezellig samenzijn staat voorop, neem de tijd voor een gezellig ontvangst, borrelen en diner. Er valt vaak zoveel bij te kletsen!
 6. Zorg dat het ook geen lange zit wordt en voeg iets actiefs toe aan jullie samenzijn. Wat gaan jullie doen? Zorg dat de dag ontspannen is en geen overkill aan activiteiten.  In de praktijk heb je al veel lol als je 1 of 2 activiteiten combineert met borrelen en gezellig eten.  
 7. Zorg bij je keuze uit activiteiten dat het een programma is waar iedereen plezier aan beleeft, jong en oud. Akkermans biedt diverse uitjes aan waarbij je gezellig actief bent met elkaar zonder grote fysieke inspanning. Laat je adviseren.
 8. Bepaal of je een ruimte exclusief wilt hebben of dat dit niet nodig is en bespreek het vooraf. Let op: aan exclusiviteit kunnen meerkosten gekoppeld worden.
 9. Willen jullie drankjes graag per gezin afrekenen, stem dit dan vooraf met het barpersoneel af. Dit voorkomt een hoop gepuzzel aan het einde van de dag.

Extra mogelijkheden en kortingen voor kinderen

Het is een cliché natuurlijk, maar als de kinderen zich vermaken, heeft iedereen plezier.  We bieden veel uitjes aan waar kinderen ook aan deel kunnen  nemen. Daarnaast hebben we een leuk springkussen dat bij een familie-uitje geboekt kan worden. Ook kunnen we zorgen voor kleurplaten en potloden. Als we vooraf weten dat er kinderen in het gezelschap zijn, letten we ook op een handige en veilige plaats voor jullie familie (bijv. niet vlak aan het water) en staan er kinderstoeltjes voor jullie klaar.

Voor kinderen gelden bovendien leuke kortingen:

 • Voor kinderen tot 3 jaar betaal je voor activiteiten en eten niets.
 • Kinderen tot 12 jaar betalen voor diners, buffetten en barbecues 50%. Ook bieden we kindermenu’s aan, heerlijke pannenkoeken of frietjes met een snack. 
 • Kies je voor ontvangst met onbeperkt koffie en thee, dan zorgen we binnen dat arrangement voor een passend drankje voor de kinderen, zoals fristi, appelsap, chocomel etc.